PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Dom brez parketa ni dom

Dom brez parketa ni dom

Parket bo našel svoje mesto v kateremkoli domu. Ker se s polaganjem in vzdrževanjem parketa ukvarjamo že vrsto let pravimo, da brez parketa dom pravzaprav ni dom, ampak samo hiša. Veste, zelo težko je priznati, da včasih v prostoru funkcionira tudi kaj drugega :)

Če ste novopečeni lovci na parket, smo vam pripravili informativni prispevk o tem, kako se lotiti tega projekta. Že odločanje o vzorcih lahko vzame celo večnost, dame bodo že vedele, o čem govorimo.

Parket, gotovi parket, ali laminat?

Vedno lahko izbirate med klasičnim parketom, gotovim parketom in laminatom. Slednji je cenovno najbolj ugoden, ima pa tudi najmanj lesa, gotov parket je nekje vmes, medtem ko je klasični parket dolgoročna naložba, verjetno najdražja izmed vseh naštetih, a zato tudi najboljša. Zakaj? Ker boste parket enkrat položili, potem pa vam ostane samo praktično vzdrževanje na nekaj let (brušenje in lakiranje), zato, ker nič ne pričara večjega občutja doma kot lesena tla in ker je to naravni material, ki bo zares zaživel komaj z leti.

Za kakšen vzorec polaganja parketa naj se odločim?

Načeloma ni nobenega pravila, ki bi se ga morali držati. Najbolj pogosti primeri vzorcev so:
  • Ribja kost
  • Parket z obrobo
  • Mozaik

Ladijsko polaganje, navadno ali z zamikom

Če ste v dvomih in ne veste, kaj bi najbolje ustrezalo vašemu prostoru,  vam bomo z veseljem svetovali. Včasih lahko tudi s polaganjem parketa vplivate na optične trike v prostoru, na kar morate biti pozorni predvsem v zelo velikih ali zelo majhnih prostorih. S parketom lahko ustvarimo unikatne vzorce, malce je odvisno tudi od vaše domišljije.
Namig: s kombinacijo dveh različnih vrst lesa, bo učinek vzorca še bolj intenziven, sploh pri kakšnih bolj izvirnih idejah. Iz lastnih izkušenj lahko povemo, da je običajno odločilna beseda nežnejšega spola, fantje in možje so običajno glavni pri tem, ko se je treba odločiti, katero vrsto lesa je potrebno izbrati.

Vrsta lesa pri parketu

Vrsta lesa pri parketu bo vplivala na njegovo barvo, končni estetski videz in seveda na samo vzdržljivost ter odpornost. Najmanj vzdržljivi je parket smreke, jelke in bora, ki je tudi najcenejši, medtem ko so na  vrhu vzdržljivosti eksotični lesi, med drugim tudi akacija in oljka, zlata sredina pripada javorju in bukvi. A te vrste lesa se ne razlikujejo samo po trdoti, temveč tudi po barvi, ki je nenazadnje eden izmed odločilnih faktorjev nakupa, saj se mora lepo podati k obstoječemu pohištvu: smreka je svetla in je njen končni učinek popolnoma drugačen kot pri recimo hrastu ali oljki, tudi kar se tiče same strukture naravnega vzorca. Pri tem morate imeti v mislih tudi to, o čemer smo že zadnjič pisali: parket po rednem brušenju in lakiranju ni nikoli več enak prvotnemu videzu, kar je popolnoma normalen – naraven odziv, a upoštevajte to že v začetni fazi nakupa.

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS