PIŠITE NAM

NAJBOLJŠI NAČINI, NASVETI IN MOŽNOSTI ZA VZDRŽEVANJE VAŠEGA PARKETA

Čiščenje in vzdrževanje parketa

Za čim daljšo obstojnost parketa je potrebno vzdrževanje relativne od 50- do 60 % zračne vlage, s tem se doseže njegova stabilnost. Ob previsoki ali prenizki vlažnosti zraka se parket namreč začne napenjati ali "dehidrirati". Paziti je potrebno, da ne prihaja do razlitij tekočin. Parketarstvo Ravbar poskrbi za pravilno vzdrževanje parketa, kar doprinese k njegovi obstojnosti.

Zaščita s filcem

Ob namestitvi pohištva v prostor z novim parketom ali na novo prelakiranim je pomembno nogice zaščititi s filcem. Posebno pozornost pa namenimo stolom na koleščkih, ki so običajno plastični in jih zamenjamo za gumijaste, s čimer preprečimo vdrtine v parketu. Z lovilniki nesnage (predpražniki) oziroma conami, znotraj katerih s hojo odstranimo nesnago s čevljev (kamenčki na čevljih, itd.) preprečimo mehanske poškodbe oziroma udrtinice ki se pojavijo na laku kasneje pa na parketu. Plemeniti parket, plemenito lakiranje. Lakirane talne obloge iz parketa, ladijskega poda in lesenih kock so in ostajajo še naprej reprezentativna talna obloga v vsakem stanovanju. Odlikuje jih neprekosljivo dolga življenjska doba in odpornost proti obrabi. Talne obloge iz parketa se po vsem svetu lakirajo z uveljavljenimi originalnimi Švedskimi BONA laki za parket.

Svilen lesk in lepota

Ti vrhunski izdelki dajejo vašemu parketu želeni svilen lesk, ohranjajo lepoto lesa ter varujejo pred umazanijo in obrabo. Lakirana parketna tla so higienska in predvsem enostavna za čiščenje. Če je le mogoče, začnite uporabljati prostore šele nekaj dni po koncu polaganja in lakiranja parketa. Z rednim zračenjem in ogrevanjem dosežemo, da gre ostanek prostorske vlage v zunanje ozračje, ne da bi se bilo treba bati negativnih vplivov na lesena tla. Kljub temu pa se lahko v novogradnjah pojavijo rahle deformacije lesa, ki pa potem, ko se gradbeni objekt posuši, spet izginejo. Ker se lakiranje parketa in drugih lesenih površin izvaja "ročno" in ne tako kot na primer pri pohištvu v brizgalnih komorah, se manjšim nepravilnostim ne da izogniti. Le-te po uporabi sčasoma izginejo.

Upoštevajte:

Površinska obdelava parketa in drugih lesenih talnih oblog z lakiranjem ne more zagotoviti brezstične površine. Lakiranje zaščiti površino parketa pred obrabo in predvsem zagotovi enostavno in poceni vzdrževanje.

Z nanosom tanke plasti laka parket zaščitimo - tako se torej les ne more navzeti umazanije. Ta plast pa je sčasoma zaradi obremenitev podvržena določeni obrabi. Lak razpraskajo delci prahu in umazanija na podplatih čevljev. Z rednim poliranjem lahko takšno predhodno obrabo nekoliko omilimo.

Z vzdrževanjem parketa lahko začnemo šele po 2 do 3 tednih (pri tovarniško lakiranem parketu takoj). Parket, ladijski pod ali obloge iz lesenih kock čistimo z ometalom, omelom ali s sesalcem za prah. Rahle sledi korakov ali prijeto umazanijo odstranimo z vlažno, dobro ožeto krpo. Nikakor ne smemo uporabljati jeklene volne ali jeklenih ostružkov. Poškodovali bi namreč lak, zaradi česar bi lahko vlaga ali prah prodrla do parketa.

KAKOVOSTNO SVETOVANJE, PRILAGODLJIVOST ŽELJAM STRANKAM IN STROKOVNOST SO NAŠE PREDNOSTI

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE NA 041 726 602 ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>