PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Kako poskrbeti za parket? 4 nasveti iz prve roke!

Parket dodatno zaščitite s preprogami.

Če so pri vas doma majhni otroci, ki radi vlečejo pohištvo vse povprek ali živali, ki na tleh puščaje sovje odtise s kremplji, potem morate poskrbeti, da bo parket primerno zaščiten. Najboljša in najbolj učinkovita rešitev so preproge, ki jih položite na najbolj kritična mesta in jih s tem zavarujete. Že pred polaganjem in nakupom parketa pa izberite takega, ki je že v osnovi bolj odporen.

Poskrbite za redno čiščenje in loščenje parketa.

Parket je naravni material, ki ga morate redno negovati. Najboljša kombinacija je vlažna krpa s primernim čistilom za les (parket). Pri tem morate paziti le, da izberete ustrezno loščilo: obstajajo taka, ki so primerna za lakiran parket, nelakiran in oljen parket itd. Vedno preberite navodilo za uporabo in se ravnajte po priporočilih proizvajalca, saj se lahko v nasprotnem primeru pojavijo madeži, na parketu, ki bodo kvarili celoten videz stanovanja, sploh ko bo zjutraj k vam posijalo sonce. Priporočljivo je, da nekajkrat letno uporabite tudi vosek za parket, ki bo nudil dodatno zaščito.

Namig: tudi najdražje loščilo na svetu ne bo pol-mat ali mat parketu ustvarilo sijaja, tukaj se skriva trik že v samem lakiranju parketa!

Ne pretiravajte s čiščenjem

Pa naj se sliši še tako kontradiktorno. Če smo čisto iskreni, je sesalec še vedno najboljši prijatelj parketa, sploh takega, ki je oljen. Lakiran parket v tem primeru ni tako občutljiv, a še vedno velja, da ni treba pretiravati s čiščenjem: če boste površine generalno obrisali 1-krat do 2-krat na mesec, bo vaš parket čisto zadovoljen. Uporabite primerne krpe (najboljše so tiste z mikrovlakni) in resnično pazite, da je krpa vlažna in ne mokra.

Pravočasno se odločite za brušenje parketa.

Parket je praktično doživljenjsko obstojna investicija, a zanj je treba redno skrbeti: takoj, ko opazite prve znake dotrajanosti, je pravi čas, da se odločite za ponovno brušenje in lakiranje parketa. Če boste s tem odlašali, lahko pride do trajnih poškodb lesa, ki se jih ne bo dalo kar tako urediti, poleg tega pa bo tudi sam postopek dražji. S pravočasnim ukrepanjem torej ne boste samo podaljšali življenjske dobe parketa, ampak tudi privarčevali. 

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS