PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Kako pravilno poskrbeti za parket?

Preventiva je vsekakor boljša od kurative! Čeprav se lahko poškodovan parket lepo sanira, se vam verjetno ne da ukvarjati niti z najmanjšimi popravki – nenazadnje ste se za polaganje parketa odločili, ker želite imeti mir najmanj 10 let.

Preventivna skrb za parket podaljša življenjsko dobo parketa

Pohištvo, ki ga premikate (mize, stli, sedežna garnitura...), podložite s filcem in se tako izognete praksam, ki bi nastale kot posledica premikanja stolov in drugega pohištva.

Tekočino, ki se polije po parketu, morate takoj pobrisati do suhega, sicer lahko pride do trajne poškodbe lesa in črnih madežev, kot posledice gnitja. Nikoli ne položite sobnih rastlin neposredno na parket in pazite tudi pri zalivanju. Najbolje je, če uporabite dodatno zaščitno podlago.
Čist parket je lep parket – a vseeno ni priporočljivo, da ga čistite preveč pogosto. Ob čiščenju parketa ne pretiravajte z vodo in uporabite samo čistilna sredstva, ki so zanj primerna in ne puščajo za seboj mastnih madežev.

Tepihi in preproge so odlična zaščita za parket. Čeprav radi uživate ob pogledu na krasen parket, bodo tepihi in preproge podaljšali njegovo življenjsko dobo, sploh na bolj izpostavljenih delih. Parket je sicer vzdržljiv (spet odvisno od tega, kakšno vrsto leso boste izbrali za parket), a če so v hiši majhni otroci in živali, morate prilagoditi parket njim in ne obratno!

Umazani čevlji ne spadajo na parket!

Parket se obnaša drugače kot ploščice; ploščice obrišete, pa je! Ker je parket naraven material in čeprav je polakiran, se umazanija lažje zažre vanj in težje jo boste spravili ven. Poleg tega vam toplo priporočamo, da parket vedno čistite z vlažno krpo po tem, ko ga najprej posesate.

Poskrbite za idealno temperaturo in vlažnost. Idealna temperatura, ki ustreza parketu, je od 15°C do 25°C, kar je pozimi in poleti praktično nemogoče obdržati v stanovanju. Poleti si pomagajte s klimatsko napravo, pozimi so priporočljivi vlažilci zraka, ki ne bodo koristili samo parketu, ampak bodo dobro vplivali tudi na vaše počutje. Enako pomembna je vlažnost v stanovanju, ki naj bo nekje med 50 % in 55 %. Vlažnost bo dobro vplivala na parket in na vaše dobro počutje!

Vseeno pa ne pozabite, da morate po določenem času nameniti temeljitejšo nego parketa:
  • brušenje, lakiranje ali oljenje...
Pokličite nas in z veseljem vam priskočimo na pomoč!

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS