PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Katero vrsto lesa izbrati za parket

Katero vrsto lesa izbrati za parket?

Vsaka vrsta lesa ima svoj karakter! Ali ste vedeli, da se v državah z močno tradicijo najprej izbere parket, komaj potem pa se izbere pohištvo in ostalo stanovanjsko opremo, ki se bo lepo podala k parketu? Pri nas pa je običajno ravno obratno: najprej se izbere pohištvo, temu pa se prilagodi še izbira parketa.

Če že dolgo časa delaš z lesom, potem se ti kmalu zazdi, da ima vsaka vrsta lesa svojo osebnost, karakter in po poklicni deformaciji tudi hitro lahko oceniš, ali bo stranka zadovoljna z izbrano vrsto lesa ali pa raje predlagaš drugo možnost. Polaganje parketa, izbira vzorca in lesa ponuja nešteto možnosti, s katerimi lahko izrazite vaš osebni stil, ne glede na to, ali ste po duši bolj tradicionalni, energični, konzervativni ali rockersko divji. Tokrat vam predstavljamo 3 najbolj znane vrste lesa za parket.

Parket - javor

Javorji zrastejo v neverjetno višine, drevesa pa živijo tudi po več sto let. Javorjev parket odlikuje krasna nežna, bež barva, ki lepo prosvetli prostor, pravzaprav je eden izmed svetlejših lesov, ki ga uporabimo pri polaganju parketa. Parket iz javorja je trše vrste, kar pomeni, da se ne bo poznala ravno vsaka praska, s je vseeno treba paziti in lepo delati s parketom. No, pa saj to lahko napišemo čisto pri vsaki vrsti parketa, ne glede na vrsto lesa.

Parket - hrast

Če je javor trd, je hrast še trši! Hrastov les že od nekdaj velja za simbol trdnosti, stabilnosti in razkošja, je tudi ena izmed dražjih vrst lesa, ki pa ga odlikuje brezčasnost. Benetke dobesedno stojijo na hrastovih „stolpih“ že zadnjih 500 let, zato ni čudno, da je hrastov parket ena izmed boljših izbir takrat, ko potrebujete vzdržljiv parket, ki bo trajal praktično celo življenje in verjetno še kakšno generacijo naprej.

Parket - bukev

Nekaj odtenkov temnejša kot javor, a še vedno veliko svetlejša kot hrast je bukev. Parket iz bukovega lesa je vzdržljiv in primeren za praktično katerekoli stanovanje: ravno dovolj svetel, da bo v prostor prinesel nekaj dodatne svetlobe, a še vedno dovolj diskreten, da ne bo pokazal prav vseh bosih nog in drugih odtenkov življenja v stanovanju. Bukov les smo v Evropi uporabljali že od nekdaj, sploh zaradi tega, ker je nekoliko cenejši kot hrastov les, a še vedno dovolj trpežen.

A vidite – ko izbirate les za parket, ne izbirate samo odtenka in trdote, ampak tudi njegovo zgodbo!

Ne veste, kaj izbrati? Kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo svetovali! 

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS