PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Lesene terase

Lesena terasa bo razširila bivalni prostor –  omislite si še udobno vrtno garnituro in ustvarite zavidanja vreden kotiček za sprostitev, druženje ali lenarjenje. Pri načrtovanju lesene terase naj vas vodi predvsem misel, da potrebujete nekaj trpežnega in estetsko primernega vaši okolici: vsak les je lep, ni pa vsak les primeren za vašo teraso.

Kateri les je najbolj primeren za lesene terase?

Pri izbiri lesa za teraso morate imeti v mislih predvsem dvoje: da bo les vzdržal (ekstremne) vremenske pogoje ter bo estetsko funkcioniral. Največkrat priporočamo sibirski macesen, iroko, garapo, termo jesen, padouk, tikovino in podobnimie vrstame, ki slovijo po vzdržljivosti.
Tikovina je že stoletja znana po svoji vzdržljivosti – je ena izmed redkih vrst lesa, ki je ne bo načel zob časa in je vremenske razmere ne bodo uničile: ne bo se cepila, ne bo se zvijala in bo vedno obdržala svojo prvotno obliko. Niti oljiti je ni treba, a ima pa zato svojo ceno. Slabše in cenejše vrste lesa se sčasoma ukrivijo in bistveno spremenijo zunanji zgled, kar je za les popolnoma naravno (tudi parket ima po obnovi drugačno barvo), a se te spremembe zaradi izpostavljenosti  soncu, dežju in snegu zgodijo hitreje.
Pri izbiri lesa naj ima na koncu glavno besedo lega terase in okolje, v katerem živite (podnebje, vremenske razmere). Primorska klima ustvarja drugačne vremenske razmere za razliko od Gorenjske in to morate upoštevati!

Estetska funkcija terase

Lesena terasa bo se bo izkazala v polni luči komaj takrat, ko bo funkcionirala tudi estetsko: način polaganja lesa, širina podnic in zaključki so pri tem bistvenega pomena. Terasa bo postala vaša oaza miru in prijeten kotiček za sproščanje na soncu.

Vzdrževanje lesene terase je enostavno

Prvi pomladanski dnevi idealni za generalno čiščenje terase. Če je redno vzdrževana, bo dovolj intenzivno spiranje z vodo, ki se lahko izvede strojno (tudi po naročilu) ali pa se čiščenja lotite sami. V tem primeru bodite previdni, da ne poškodujete lesa: krtača, s katero boste čistili teraso, naj bo nežna, če jo boste sami strojno očistili, ne usmerite vodnega curka naravnost v les, ampak držite „distanco“. Oljenje je priporočljivo, ker lesu vrača naraven sijaj in naravni videz, kako pogosto bo to potrebno pa je predvsem odvisno od vrste lesa. Tikovina oljenja sploh ne potrebuje, druge vrste lesa pa je treba redno naoljiti.

Les je naraven material in zato po svoje občutljiv. Ne utrujajte  ga z agresivnimi sredstvi in preden se kot laik lotite oljenja, se pozanimajte, katero olje bi bilo za vašo vrsto lesa najbolj primerno.

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS