PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Obnova parketa

Ko se na parketu pojavijo praske, izgublja sijaj in je lak že tako obrabljen, da ga na določenih površinah več ni, je čas za obnovo. In to čim prej!
Na splošno gledanoje njegova življenjska doba precej odvisna od sestave parketa, natančneje zgornjega dela lesa, zato je to smiselno upoštevati že pred samim nakupom parketa. Najbolj kakovosten parket, ki ga dobimo tudi na našem trgu, ima lahko tudi 6 mm debel zgornji sloj lesa, tisti manj kakovostem pa 2 mm ali manj.

In kaj to pomeni za vas?

V povprečju ima večina paketov zgornji sloj lesa debel 4 mm, kar v praksi pomeni 4 prenove. Sami si lahko izračunate, kolikokrat lahko obnovite najbolj cenen parket in zakaj je kvaliteta lesa na dolgi rok veliko bolj pomembna kot cena.
Končni izračun je: debelejši zgornji del lesa – več obnov – daljša življenjska doba – manjši strošek.
Ob normalni rabi in uporabi naj bi se parket obnavljal na približno 12 do 15 let, ampak to je zelo splošna ocena. Razposajeni otroci, hišni ljubljenčki in nepazljivo ravnanje s talnimi površinami lahko to obdobje precej skrajšajo.
Obnova parketa bo:
  • vrnila lesu sijaj in svež videz
  • podaljšala življenjsko dobo
  • osvežila celoten videz prostora
Verjetno boste presenečeni, ker bo po obnovi parket rahlo spremenjene barve. To je popolnoma normalen pojav, saj les z leti spreminja barvo in prvotni videz nikoli ne more biti v celoti povrnjen.
Po zadnjem lakiranju pustite parketu počivati.

Med samo obnovo parketa morate paziti, da ne boste hodili po sveže lakirani površini. Laki se različno sušijo, nekje od 10 do 18 ur, priporočljivo pa je, da po zadnjem lakiranju počakate vsaj 24 ur, preden v prostor namestite pohištvo, vmes tudi ne stopajte po prostoru. Bodite previdni še vsaj naslednjih 14 dni, sploh pri čiščenju talnih površin, saj j v tem obdobju les najbolj občutljiv: krpa za čiščenje naj bo vlažna in ne mokra, pohištvo (stole, mize...) pa premikajte z izjemno previdnostjo.
Najbolj fino je, da se obnove parketa lotite takrat, ko greste na dopust, ampak ker to ni vedno mogoče, bodite vsaj prvih nekaj dni bolj previdni.

Zamenjava ali obnova parketa?

Zamenjavo parketa v celoti priporočamo samo takrat, ko je parket tako dotrajan, da mu ni več pomoči, ampak ob rednem vzdrževanju se to zgodi le redko. Parket je ena izmed najbolj trajnih oblik  trajnih površin, z najdaljšo garantirano življenjsko dobo.
Niste prepričani, kaj bi bilo za vas bolj primerno – zamenjava ali obnova? Kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo podali mnenje! 

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS