PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Trendi za parket - barve, vzorci in polaganje

Trendi talnih oblog se ne spreminjajo tako hitro kot modni trendi, kljub vsemu pa so v vsakem obdobju oblikovane določene smernice, ki ločijo pristaše sodobnega od tistih, ki si želijo izstopati. Nekaj je jasno:
  • s parketom kot talno oblogo ne morete zgrešiti, ker bo vedno in, vse je odvisno od tega, za kakšno barvo in način polaganja parketa se boste odločili.
Trendi se nagibajo k temnim barvam,  sivim odtenkom in širokim ali geometričnim vzorcem.

Moderen parket in eksotičen les

Klasičen parket (bukev, hrast, jesen) je v zadnjih letih dopolnila ponudba bolj eksotičnih vrst lesa:
  • bambus, mahagonij, ameriška češnja, če naštejemo samo nekatere in ponudba eksotičnih vrst lesa se neprestano dopolnjuje.
Cena slednjih je višja od domače smreke, a naj v njihov zagovor povemo, da so to vrste lesa, ki so zelo vzdržljive. Če ste eni izmed tistih, ki doma radi prirejate bučne zabave z veliko povabljenci ali po stanovanju radi hodite v čevljih (sploh ženske pete!), bodo te vrste lesa ne samo trendi, ampak tudi hvaležne za vzdrževanje. Eksotični les bo v vaš dom vnesel vrhunsko eleganco in ustvaril prestižen videz, sploh če se odločite za temnejše odtenke.

Vintage in retro videz parketa

Namen vintage ali retro videza je skoraj diametralno nasproten tistemu, ki smo ga opisali zgoraj: namesto prestižnega in elegantnega videza boste z retro videzom parketa v vašem domu ustvarili nostalgijo po starih časih, a pozor: pri tem se ne gre samo za izbiro lesa, ampak tudi za način obdelave in polaganja, običajno so to tehnike, ki sledijo tradicionalnemu načinu polaganja parketa in ustvarjanja vzorcev. Prevladujejo svetlejše barve in les, ki deluje površno obdelan, nedokončan, a je to seveda samo optična iluzija.

Barve parketa

Parket v naravnih odtenkih je najlažje za kombinirati z obstoječim pohištvom, a sodobni trendi talnih oblog so izjemno naklonjeni še eni barvi – sivi, ki ji pravijo kar nova nevtralna barva. Izbirate lahko med različnimi odtenki sive barve, od svetlejših do temnejših, pri čemer se bodo sploh svetle odtenki krasno ujeli z obstoječim pohištvom, ker so enostavni za kombiniranje, medtem ko bodo temnejši odtenki že zahtevali nekaj kompromisov pri kombiniranju z obstoječim pohištvom.

Izbira vzorca za polaganje parketa

Gotovi parketi so prinesli ne samo hitrejšega polaganja parketa, ampak tudi nove smernice v vzorcih: zdaj je moderno polagati parket, ki je sestavljen iz širših plošč in spominja na videz laminata. Večji kot imate prostor, za širši vzorec se lahko odločite. Za manjše prostore, v katere bi radi vnesli nekaj dodatne popestritve, pa se lahko najbolj drzni odločite za polaganje parketa v geometrijskih vzorcih, ker so slednji spet in.
  

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS