PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Večna dilema: parket ali ploščice?

Ker ste na spletni strani, kjer se ukvarjamo s polaganjem parketa, bomo seveda odgovorili – parket. To, da zagovarjamo parket v stanovanju, ni samo poklicna deformacija ampak rešitev, ki je uspešna tudi v praksi. Spodaj smo vam našteli nekaj najbolj pogostih zagat, ki jih prinese uporaba ploščic ter rešitev, ki jih ponuja parket.

Ploščice niso tako praktične kot delujejo na prvi pogled

Sploh če se odločite za take, ki so v temnejših odtenkih, ampak roko na srce, tudi svetle ploščice niso najboljša izbira; na obojnih se bodo namreč takoj poznali madeži, odtisi stopal, če radi hodite bosi, boste kmalu imeli prostor, poln odtisov stopal! V tem primeru so torej copate obvezna oprema, ampak hej, kdo pa ne skoči rad bos s kavča „samo v kuhinjo“? Čisto mimogrede boste imeli stanovanjo okrašeno z bosimi odtisi stopal, zato če ste občutljivi na brezhibno čistočo, premislite še enkrat.

Poleg tega imajo ploščice še eno zelo neprijetno nadlogo – fuge. Te se sčasoma umažejo, ne glede na to, kako ste pridni in jih redno čistite. Sploh tiste fuge, ki so v svetlejših odtenkih in po možnosti v prehodnih prostorih, so najpogostejši razlog za obnovo tal.

Pozimi bodo preproge obvezen dodatek v stanovanju

Ploščice so mrzle, razen če nimate talnega ogrevanja, kar pa je spet investicija zase. Ploščice so najbolj zahrbtne v prehodnih obdobjih,ko se v stanovanju ne še / več ne kuri, zunaj pa še ni dovolj toplo, da bi se tla in stene ogrele, zato vam kombinacija s preprogo ne uide, predvsem če ste bolj zmrzljive sorte (preko nog izgubimo največ toplote). Ker vam bodo poleti preproge odveč, jih boste tlačili v klet, jeseni spet pa spet v hišo.

Parket reši marsikatero od naštetih zagat

Parket je enako higieničen kot ploščice, zato higiena ne sme biti razlog, da bi se odpovedali parketu. Razlika med ploščicami in parketom je predvsem to, boste na dolgi rok parket lažje vzdrževali in ob pravilni negi vam bo zdržal praktično celo življenje, kar je pri ploščicah praktično nemogoče. Odtisi stopal se na parketu ne bodo poznali in tudi če radi hodite bosi po stanovanju, vas ne bo zeblo v noge, ker je les že sam po sebi topel material, tako vizualno kot na dejanski dotik.

Če vas skrbijo praske in dotrajanost, je rešitev preprosta: izberite trpežen parket, lahko tudi takega, ki je oljen, saj je sanacija mehanskih poškodb neprimerno lažja kot pri klasičnem, lakiranem parketu.

Kompromis: ploščice, ki delujejo kot parket

Ampak to naj velja res samo za tiste, ki ste neodločeni in vam predstavlja zadnji izhod v sili, ko vam že pošteno teče voda v grlo. Čeprav bo na prvi pogled delovalo, kot da imate v prostoru parket, boste še vedno stopili na ploščico, saj nič na svetu ne more nadomestit občutka lesa. 

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS