PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

5 nasvetov kako izbrati pravi parket

Razmišljate o tem, da bi doma postavili parketno talno oblogo pa ne veste, katera talna obloga je najbolj primerna za vaše potrebe in želje? Potrebno je namreč vedeti, da je ponudba parketa na trgu zelo velika, ti pa se med seboj ne ločijo le po barvah in vrsti lesa, ampak tudi po funkcionalnosti in namembnosti.
  1. Vprašajte se, v katerem prostoru boste parket polagali. Vsak izmed prostorov ima namreč drugačne obremenitve, zato se parket v dnevni sobi močno razlikuje od tistega v kopalnici. V kolikor veste, da bo vaš parket trpel velike obremenitve, saj imate v prostoru npr. veliko pohištva, je bolje investirati v trpežen in bolj odporen parket.
  2. Opredelite svoje želje. Klasični parketi se za razliko od parketov iz eksotičnih vrst lesa v prostoru drugače obnašajo. Poleg tega tudi lakirani oziroma oljeni parketi prostoru dajejo drugačen videz. Predno se zaletite z nakupom se torej dobro pozanimajte, kakšen je estetski videz parketa v prostoru in kakšna je njegova kakovost.
  3. Vprašajte se, ali želite industrijsko ali obrtniško obdelan parket. Obrtniška proizvodnja parketa le temu daje višjo ceno, saj nudi različne dimenzije parketa v primerjavi z industrijsko obdelavo pri kateri je dimenzija parketa navadno le ena. Poleg tega so obrtniško izdelani parketi navadno oljeni oziroma lakirani z višje kakovostnimi laki oziroma olji. Če torej želite kvaliteto in dolgo življenjsko dobo parketa je bolje investirati v obrtniško izdelan parket.
  4. Vprašajte se ali želite oljen ali lakiran parket. Vsak izmed njiju ima namreč svoje prednosti in slabosti. Za prostore kot so kuhinja in dnevna soba, ki so bolj obremenjeni in podvrženi raznim poškodbam je bolje izbrati oljen parket, saj je tega lažje popraviti v primeru poškodb.
  5. Vprašajte se, katera vrsta parketa vam ustreza. Pri tem je potrebno vedeti, da generalno ločimo tri vrste. Dvoslojni gotovi parket je primeren za talno ogrevanje, medtem ko je panelni parket tisti, ki se ga postavlja brez lepljenja. Pod tretjo kategorijo štejemo masivne parkete, ki so primerni tam, kjer ni talnega ogrevanja.
Za vse potrebne informacije se je pred nakupom najbolje obrniti na prodajalca, pred tem pa je dobro definirati svoje želje in potrebe, saj je parket dolgoročna investicija, ki vas bo vsakodnevno spremljala v vašem domu.

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

KAKOVOSTNO SVETOVANJE, PRILAGODLJIVOST ŽELJAM STRANKAM IN STROKOVNOST SO NAŠE PREDNOSTI

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE NA 041 726 602 ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>