PIŠITE NAM

NASVETI, OBJAVE IN AKCIJSKA PONUDBA PARKETOV IN STORITEV

Ali se lahko sam lotim polaganja parketa?

S porastom gotovega parketa je poraslo tudi število mojstrov za en dan, ki se doma lotijo prenove parketa. Ker sodobni ti. gotovi parket med drugim deluje tudi na "klik sistem" – posamezne deske oz. plošče se med seboj spojijo zgolj klikom, lepljenje ni potrebno, je polaganje parketa postalo nevarno privlačno za vse tiste, ki bi želeli privarčevati pri obnovi stanovanja. Ampak: včasih se rezultat izide, včasih pa ne.

Čeprav je gotovi parket enostavno položiti, lahko prej ali slej naletite na oviro, ki ji ne boste kos, sploh v prostorih, ki so nepravilnih oblik ali pa v starejših in dotrajanih bivalnih prostorih. Pri polaganju gotovega parketa morate biti tudi pozorni na smer polaganja, sicer bo lahko končni učinek nedovršen ter površen videz talne obloge in še želeli so boste, da bi lahko dobili nazaj staro dnevno sobo (poleg tega pa vas bos spremljalo še ženino kuhanje mule in očitke v smislu – sem ti rekla...). Seveda obstaja možnost, da bo šlo vse po načrtu, nimate pa za to nikakršnega zagotovila. Veliko bolj verjeten scenarij je, da boste nad gotovim parketom razočarani in ga boste vsem odsvetovali, čeprav v resnici ne bo problem s parketom ampak s polaganjem.

Kaj pa polaganje klasičnega parketa?

A veste, kako pravijo: vse se da, če se hoče, mi pa temu dodajamo, da ni vedno treba iti z glavo skozi zid. S pravimi orodji, nasveti in če imate vsaj malce mojstra v sebi, bi vam verjetno uspel tudi ta podvig. Namesto tega, da se sprašujete, ali se lahko sami lotite polaganja klasičnega parketa, se raje vprašajte, ali se vam to splača? Ne govorimo samo o finančnem strošku, temveč tudi o časovnem. Poleg tega ste postavljeni pred velik izziv, saj med drugim tvegate, da, parket ne bo pravilno položen in ne bo dovolj dobro polakiran. Sčasoma bo začel odstopati in prej ali slej boste prisiljeni v predčasno obnovo.

Ko polagamo klasični parket, pa lahko naletimo na sto in eno težavo, zaradi katerih se vam lahko prvotni plan hitro poruši: sploh v starejših hišah je običajno neprimerno več komplikacij pri polaganju kot novogradnjah. Največ težav povzročijo neravna tla in neravne stene (ali pa kar kombinacija obojega), ki so lahko včasih pravi izziv že za mojstre polaganja paketa kaj šele za tiste, ki se tega lotevate prvič

Življenjska doba parketa bo zaradi tega veliko krajša in obnove "novega" parketa se boste morali lotiti predčasno, kar bo prineslo dodatne stroške in končna računica bo veliko dražja, kot če bi že na samem začetku plačali mojstru, da položi parket, ko vi uživate nekje ob morju! 

Preberite tudi

Haro Disano

V kolikor razmišljate o novi talni oblogi in želite v svoj dom vnesti pridih pristne narave je HARO parket prava izbira za vas.

PODROBNO

Si še posebej želite toplega videza lesa?

Iščete bivalno zdravo talno oblogo brez PVC-ja in mehčal, ki je preprosta za nego in vzdržljivo?

PODROBNO

Vabljeni v naš salon parketa na ogled in posvet

Lepo vabljeni v salon Parketarstva Ravbar, kjer so razstavljeni vsi eksponati, ki so pri nas tudi naprodaj.

PODROBNO

Donacija

V letošnjem letu se odpovedujemo obdarovanju poslovnih strank z raznim promocijskim materialom/koledarji, rokovniki, svinčniki...

PODROBNO

KAKOVOSTNO SVETOVANJE, PRILAGODLJIVOST ŽELJAM STRANKAM IN STROKOVNOST SO NAŠE PREDNOSTI

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE NA 041 726 602 ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>