PIŠITE NAM

DOBAVA IN VGRADNJA KLASIČNIH, LAMELNIH, PANELNIH IN GOTOVIH PARKETOV.

Gotovi parket

Gotovi parket je vizualno podoben klasičnemu parketu, njegova velika prednost v primerjavi s klasičnim pa je enostavno polaganje. Izdelan je iz več plasti lesa, v glavnem iglavcev, gornja plast pa je na voljo po izbiri kupca. Ker je njegova površina že prej tovarniško obdelana (brušena in lakirana) se pri polaganju izognemo izgubi časa na ta račun. Tudi cena polaganja je zato nižja. Gotovi parket je tako postal velika konkurenca klasičnemu parketu.

Tako kot klasični tudi gotovi parket nudi možnost izbire vzorcev. Je enostaven za vzdrževanje, odporen na udarce in primeren za talno gretje.

Gotovi parketi so lahko dvoslojni ali masivni parket

Masivni parket je podoben klasičnemu. Razlika do klasičnega je ta, da je masivni parket že tovarniško obdelan z lakom ali oljem, zato po polaganju ne zahteva dodatne obdelave. Masivni parket je odlična izbira, kadar nimamo talnega gretja. Naše parketarstvo poskrbi za pravilno polaganje parketa, ki je zelo pomembno.  

Dvoslojni parket se od klasičnega razlikuje po načinu izdelave. Gre za posamične deske s peresom in utorom različnih dimenzij in obdelav. Dvoslojni parket je že tovariško obdelan, zato ga ni potrebno naknadno obdelati. Gotovi parket je izdelan iz dveh slojev zlepljenih z lepilom, in sicer zgornjo plast predstavlja masiven les, spodnja plast pa je iz jalovine, hrasta ali vezane plošče. Mogoče ga je obnoviti (brusiti, lakirati oz. oljiti), primeren pa je tudi za talno gretje.

Dimenzije gotovega parketa:

  • Dolžina: 500–2200 mm
  • Širina: 70–190 mm
  • Debelina 9,5–11 mm

ZAUPA NAM VEČ KOT 150 HIŠ IN STANOVANJ PO SLOVENIJI!

STOPITE V STIK Z NAMI IN SKUPAJ BOMO NAŠLI NAJBOLJŠO REŠITEV ZA VAS