PIŠITE NAM

DOBAVA IN VGRADNJA KLASIČNIH, LAMELNIH, PANELNIH IN GOTOVIH PARKETOV.

Vrste parketa

Vsak parket je edinstven košček narave, ki kaže svojo individualno lepoto. Les niso samo tla, po katerih hodimo, ampak se dotika vseh naših čutov in jih pomirja. Absorbira vlago in jo zmerno sprošča nazaj v okolico, s čimer zagotavlja prijetno klimo v zaprtih prostorih in blagodejno vpliva na alergike.

Parketi še vedno spadajo med najpriljubljenejše talne obloge. Lesena tla so trpežna, odporna in imajo dolgo življenjsko dobo. Kot estetski vidik notranje opreme ponuja številne možnosti izbire, od različnih oblik, barv in postavitev, ki vsak prostor obogatijo po svoje. 

 

Klasični parket

(utor / pero)
Klasični parket

Lam parket

(z ali brez utora / peresa)
Lam parket

Panelni parket

(končno obdelani)
Panelni parket

Gotovi parket

(končno obdelani)
Gotovi parket
 

Vzdržljiva lesena podlaga, ki ostane z vami generacije

Parket je neuničljiv in lahko preživi več generacij, odvisno seveda od debeline zgornjega sloja, uporabe in vzdrževanja. Trdnost je pomembno merilo za izbiro pravega parketa.

Vsaka vrsta lesa ima različno trdoto, ki se razlikuje glede na naravno rast drevesa. Vrsta lesa z visoko stopnjo trdote je priporočljiva za prostore z veliko obremenitvijo in frekvenco. Med najbolj trde vrste lesa spadajo javor, jesen, hrast, bukev, oljka, akacija, afrormosia itd. Na izbiro parketa pa vplivajo še drugi dejavniki, npr. njegova dimenzijska stabilnost pri izbiri parketa za talno ogrevanje. V tem primeru bukev ne pride v poštev, saj močno reagira na spremembo vlage.

 

Vaša lesena tla izdelamo iz najkvalitetnejšega lesa

Za izdelavo parketa uporabljamo les iz različnih koncev sveta. V ponudbi imamo les 18 različnih drevesnih vrst primernih za talne obloge.

Za oblaganje prostorov, ki so izpostavljeni različnim temperaturnim pogojem in spremenljivi vlagi (npr. kopalnice), največkrat uporabljamo masivni klasični parket iz teaka. Ta je namreč znan po izredni stabilnosti v vlažnih prostorih. V kopalnicah se parket nato običajno zaščiti z olji oz. voski.

Za zunanje talne obloge (npr. terase) uporabljamo les drevesnih vrst teaka, jatobe in merbaua, ki je zaradi naravnih snovi (olj), ki jih vsebuje, odporen proti trohnenju, insektom in plesni brez uporabe škodljivih kemikalij. 

Za parket, ki se polaga v notranjih prostorih, v glavnem uporabljamo hrast ali jesen, ki imata primerno stopnjo trdote in sta dimenzijsko stabilna. Seveda pa se lahko zgornji sloj parketa izdela tudi po željah kupca.

 

KAKOVOSTNO SVETOVANJE, PRILAGODLJIVOST ŽELJAM STRANKAM IN STROKOVNOST SO NAŠE PREDNOSTI

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE NA 041 726 602 ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>