PIŠITE NAM

DOBAVA IN VGRADNJA KLASIČNIH, LAMELNIH, PANELNIH IN GOTOVIH PARKETOV.

Polaganje parketa

Preden začnemo s polaganjem parketa, je priporočljivo, da ta vsaj dva dni leži v prostoru, kjer se ga bo položilo. Na ta način bo prevzel klimatske značilnosti prostora in se kasneje, ko bo že položen, ne bo krčil ali raztezal. Lahko pa s polaganjem parketa začnemo takoj. V tem primeru moramo obvezno uporabiti lesene zagozde, ki služijo odmiku od stene v primeru širjenja in krčenja deščic.

Parketarna ravbar polaga parkete hitro in kakovostno na več načinov

Parkete se lahko polaga na dva načina, in sicer polaganje z lepljenjem na podlago ali plavajoče polaganje, odvisno od vrste parketa. Pri lepljenju parketa na podlago (masivni dvoslojni in večslojni parketi) lahko na utor nanesemo lepilo in deščici spojimo skupaj s pomočjo kladiva. Pri plavajočem polaganju (troslojni parketi) pa spoje utor-pero nujno lepimo. Parket začnemo polagati pri vratih in ga polagamo v smeri oken oz. svetlobe.

Podlage za polaganje parketa so pomemben faktor

Parket je mogoče polagati skoraj na katerokoli podlago, le-ta pa mora biti povsem ravna, očiščena in suha. Poleg tega se lahko dodatno uporabi tudi klasične brizgalne pene, stirodur plošče, pluto ipd.
Če parket polagamo plavajoče, so primerne podlage za ta način polaganja stare vinilne talne obloge, linolej ali pluta. Vse to pod pogojem, da so po celotni površini prilepljene na podlago. Lahko ga položimo tudi na keramične ploščice. V tem primeru moramo imeti položeno tudi hidroizolacijo. Ob talnem gretju se uporabi podloge z večjo toplotno prevodnostjo. Plavajoče polaganje parketa se v tem primeru izvede na parno zaporo.
Parketar med posameznim lakiranjem z laki za parket dodatno odbrusi morebitne nepravilnosti ali prašne delce. Kajti pikčast parket, ki je poln prelakiranih smeti, ni ne lep ne kakovosten. Kakovost položenega in lakiranega parketa ocenjujemo s stojne višine od izvira svetlobe.

Končni premaz za čudovit izgled tal

Po končanem polaganju klasičnega parketa sledi uporaba premazov in lepil. V kolikor smo položili gotovi parket, to ni potrebno. Polaganje gotovega parketa je s tega vidika hitrejše.

KAKOVOSTNO SVETOVANJE, PRILAGODLJIVOST ŽELJAM STRANKAM IN STROKOVNOST SO NAŠE PREDNOSTI

ZA BREZPLAČNO SVETOVANJE NAS POKLIČITE NA 041 726 602 ALI NAM POŠLJITE POVPRAŠEVANJE >>